Βιβλία και Αφιερώματα..
λα να δεις . . Ηλεκτρονικό περιοδικό λογοτεχνίας και πολιτισμού

η Συγγραφέας Αικατερίνη Σιδέρη:Στέλνει
Γράμμα στούς Έλληνες της Διασποράς
http://douridasliterature.com/aikSideri.html aik.minima@gmail.com
douridas.landofgods@gmail.com
Sent: Monday, May 15, 2006
Subject: Afierosi
κ. Κ. Δουρίδα, Ένα κείμενο αφιερωμένο σε εσάς
και δι' υμών στους απανταχού Έλληνες της διασποράς.
Με τις θερμές ευχές μου για μία δυνατή συνέχεια.
Αικατερίνη Σιδέρη

Αγαπητέ κ. Δουρίδα,

Όταν διανοίγεται ο εαυτός σου, πτυχώνονται τα υλικά στοιχεία του και προβάλλει η ορογενετική κίνηση της ελληνικής συνείδησής σου. Τότε ως υδάτινος όγκος εισβάλει η ελληνική ψυχή σου και ο έσω εαυτός σου που λαμπρά ενδεδυμένος είναι, στερεωμένος με τα ικανά θεμέλια της γνώσης που οι πύρινοι λόγοι της αληθείας δόμησαν και η ιστορία του τόπου μας χαρακτήρισε, αποκαθαίρεται.

Η πράξη σου αποκαθαίρει τα στοιχεία που σε απαρτίζουν και αυτά λαμπερά, ωραία, κεκαθαρμένα παρουσιάζουν την συνοχή της δομής σου, της ζωοποιημένης εικόνας της. Και εσύ, πνεύμα-ψυχή-σώμα ως λίκνον ευχαριστίας παρίστασαι και σαν τα νερά των ποταμών και θαλασσών της πατρίδος σου κυλάς, σαν πηγή αναβλύζουσα παρέχεσαι ενούμενος με την διάσπαρτη αδελφοσύνη.

η ΓΛΩΣΣΑ μου η ΕΛΛΗΝΙΚΗ
2.500 χρόνια από τη μάχη του Μαραθώνα
Αναζήτηση
Εικόνες

The LAND of GODS Since 1996
  

Η Γλώσσα μου η Ελληνική,
'ενας Ατέρμονα Ευλαβής..
Μελωδικός.. Γλυκύς..
Ανυπροσπέλαστος.. Αχανής..
Μεγαλειώδης.. Γίγας Κόσμος!
η ΜΗΤΡΙΚΗ μου η ΓΛΩΣΣΑ
η ΕΛΛΗΝΙΚΗ!.

Ω! ποία τιμή δι' εσέ, να αποκαλύπτεις την παλλόμενη Αγάπη, να συρράπτεις τα αποκομμένα τμήματα της ιστορίας που εντυπωμένη στην γη της χώρας μας ευρίσκεται, όταν στρέφεις τα μάτια της καρδιάς σου εντός της Αγάπης που γεννά!

Μεταφέρεις το εντύπωμα της ψυχής σου, της πολυποίκιλης δημιουργίας της, εικόνες κάλλους, ευπρέπειας, σεβασμού και αναγνώρισης, εικόνες ωρίμανσης, το φτερούγισμά σου.

Όταν ενώνεσαι με τον Θείο σπινθήρα, την ενοικούσα Αγάπη, τις εικόνες σου ενδύεται κάθε συμπατριώτης, την ποικιλομορφία τους, και αποκαλύπτεται ό,τι άγγιξε η συνείδησή σου, αυτό που γεύθηκαν οι αισθήσεις σου, που τροφοδότησε τα συναισθήματά σου, που έδωσε φτερούγες στα πόδια σου, δύναμη στα χέρια σου, αυτό που θωράκισε το στήθος σου, που όρθωσε τον κορμό σου, οργάνωσε την κεφαλή σου.

Και η Αγάπη ορίζει και αιτεί: Τις θύρες της ψυχής σου διάνοιξε, διότι από το βάθος της εξέρχεται η έμπνευση και είναι ενδεδυμένη με όλα όσα παρουσίασες, όσα κατέγραψες στην ιστορία σου, όσα δημιούργησες, είναι η εξέλιξή σου!

Στην ύπαρξή σου ευρίσκεται η Αγάπη, συλλέγει και ενώνει ό,τι διασκορπισμένο συγκρούεται με τα συναισθήματα που εκφράζεις, όταν έρχεσαι σε επαφή με το παρελθόν σου και αναμιγνυόμενος με το παρόν σου προσπαθείς να κατανοήσεις ό,τι κάποτε, άλλοτε, έπραξες ως Έλλην, τμήμα και εσύ της ενιαίας ελληνικής ψυχής. Εκεί ευρίσκεται, όταν αναβιώνεις το παρελθόν σου, όταν προσφέρεσαι στους προγόνους σου και ενισχύεις με την κατάθεση τιμής. Εκεί διαχέεται, ώστε η διεύρυνση, που αποδεικνύει την διδαχή που έλαβες, να παρουσιάζεται ενεργοποιημένη ενδυναμώνοντας την συνέχεια της εξέλιξης.

Η Αγάπη δημιουργεί νέο σχήμα στην καρδιά, για να το αντιλαμβάνεσαι, νέα μορφή, για να δύνασαι ως όραμα να την συλλαμβάνεις, ως λόγους να την εκφράζεις στους συνανθρώπους σου, να εξερευνάς τούς τρόπους, να ανακαλύπτεις διεξόδους και πράττοντας να παρουσιάζεις το αποτέλεσμα της αληθούς εξέλιξής σου και του συνόλου των ανθρώπων στην κοινωνία σου, στην χώρα σου. Να παρουσιάζεις την Αγάπη μέσα από την τελειότητα των συναισθημάτων που διαχέεις, να πάλλεσαι και εσύ και οι συνάνθρωποί σου εντός Αυτής που διαφυλάττει, ταξινομεί το παρελθόν με το παρόν.

Η Αγάπη εξέρχεται να συνοδεύσει την επόμενη κίνηση. Εντάσσει την βούλησή σου στη βουλή Της, και στην διεύρυνση τής συνείδησης ενώνει την παρελθούσα κατάσταση με την σημερινή, και αναφωνεί ως η Πανάγια Μήτηρ: "Λάβε την αγάπη μου ως την οδό που διαγράφει την πορεία της σύνεσης, της ασφάλειας τής καθαρής και ελεύθερης, της πλήρως ενωμένης μετά τής Αρχής της? ώστε να διασφαλίζεται ο σεβασμός, η συνύπαρξη, η διαβίωση μεταξύ των χωρών, των φυλών, μεταξύ των τμημάτων του ιδίου σου εαυτού, των συμπατριωτών. Λάβε την ως προορισμό, ως ελπίδα που κραδαίνει την συνείδηση και παρουσιάζει το ολοκληρωμένο βίωμα".

Και εσύ ως ζωντανό παράδειγμα περιπατείς στον φθαρτό κόσμο της ύλης... Και εκείνη, η Αγάπη, πράττει την ισορροπία που διαχέεται μεταξύ του υλικού και πνευματικού κόσμου, ενώνει την έσω και έξω κατάσταση όταν η διάνοια είναι ελεύθερη, χωρίς δεσμά, χωρίς προσκόμματα. Και η ελπίδα κραδαίνει την συνείδηση, πράττει. Τότε οι βηματισμοί είναι αταλάντευτοι, σταθεροί. Τότε οι μελλοντικοί οραματισμοί ενώνονται με τα βιώματα και η συνείδηση εντάσσεται σωστά στον προορισμό της. Τότε η συνέπεια στεφανώνει την επικράτηση της ασφαλούς ισορροπίας, τις ορθές επιλογές που θα διορθώνουν τις λανθασμένες του παρελθόντος, θα συμπληρώνουν τις ελλειπείς, θα ολοκληρώνουν τις ατελείς, παρουσιάζοντας την αληθή και πραγματική διαύγεια του νου που ορθά κρίνει? και καθίστασαι πιά ικανός, Έλλην, κάτοικος της γης.

Εν Αθήναις 15 Μαΐου 2006
Αικατερίνη Σιδέρη

http://douridasliterature.com/aikSideri.html       

Μηνύματα και Επιστολές
Μηνύματα και Επιστολές
Kostas Douridas

The LAND of GODS Since October 1996 Oakville/Τοροντο Canada

*Websites: douridasliterature.com / http://douridasliterature.com/diaspora
*Translated pages: http://douridasliterature.com/metafrasi100.html

....Aν ήταν να σου ειπώ το πόσο υπερήφανος είμαι για την καταγωγή μου, θα σου έλεγα: Mη το ψάχνεις, γιατί μπορείς και μόνος σου να βρεις, αρκεί και μόνο, να κλείσεις για μια στιγμή τα μάτια σου και να σκεφτείς, ψιθυρίζοντας την λέξη Πατρίδα! κι' ακόμη την λέξη που ονομάζεται το χωριό σου!..