Οδοιπορικό στο Καρδαρίτσι    

Γράμμα στον Έλληνα της Διασποράς    

Ανθολογία Ελλήνων ποιητών    

Το 'Aξιον Εστι
του Οδ. Ελύτη
(Ολόκληρο)
    

Νίκος Καζανζάκης:
Ανθολογήματα
ενός μεγάλου
    

Γιάννης Μακρυγιάννης
τα Απομνημονεύματα
    

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης τα Απομνημονεύματα     

Η αλληλογραφία μου με τον Δρ Δημήτρη Καραλή και η αρθρογραφία του     

Σελίδες από την Ελληνική Ποίηση και Λογοτεχνία στο Ιντερνέτ     

NEWS on Line Plus more......     

Κώστας Δουρίδας
Η ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ ΨΗΦΙΣΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΣΤΗ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΤΟΥΣ

Τορόντο 2 Απριλίου 2003

PRESS RELEASE ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Η ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ ΨΗΦΙΣΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΣΤΗ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΤΟΥΣ


Μετά από επίμονες και επίπονες προσπάθειες του ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟΥ Lobby - των ΚΟΓΚΡΕΣΩΝ και των ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ- και μετά από πρόταση του βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος των Φιλελευθέρων κ. Γιάννη Κάννη, δευτερωμένη από τον φιλελευθερο βουλευτή κ. Peter Adams, η Ομοσπονδιακή Βουλή του Καναδά στην Οττάβα, ψήφισε υπέρ του επαναπατρισμού των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην γεννέτειρά τους.
Το 2002 με συνδιασμένη πρωτοβουλία του ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ, ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ ΤΟΥ QUEBEC ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΜΟΝΤΡΕΑΛ, επετεύχθη ομόφωνη απόφαση της Βουλής του Quebec και ακολούθησε η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης του Montreal, να επιστραφούν τα μάρμαρα του Παρθενώνα στην Ελλάδα.
Χθές την 1η Απριλίου 2003 στην 2η Συνεδρίαση της 37ης Βουλής του Καναδά στην Οττάβα, η πρόταση Μ-318 που πέρασε στις 18:45 μ.μ, έχει ως εξής:

" Σύμφωνα με την απόφαση της Βουλής του Καναδά, η Καναδική Κυβέρνηση θα καλέσει την Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, να επιστρέψει τα μάρμαρα του Παρθενώνα στην Ελλάδα, με σκοπό να τοποθετηθούν στην αυθεντική τους θέση, καθόσον τα μάρμαρα αυτά αντιπροσωπεύουν ένα μοναδικό και ολοκληρωμένο κομμάτι της παγκόσμιας κληρονομιάς και να επιστραφούν στη χώρα καταγωγής τους, πρίν την 28η Ολυμπιάδα που θα γίνει στην Αθήνα, Ελλάδα, το 2004"

Το ΕΘΝΙΚΟ ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ευχαριστεί και συγχαίρει τον κ. Γιάννη Κάννη, την Acting Speaker (προεδρεύουσα) της Βουλής, βουλευτή κα. Ελένη Μπακοπάνου, τον ομοσπονδιακό βουλευτή κ. Δημήτρη Καρύγιαννη, την Βουλή, την Κυβέρνηση και όλα τα κόμματα του Καναδά, που υποστήριξαν την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στη γεννέτειρα τους.
Ευχαριστούμε επίσης, τον φιλέλληνα υπουργό της κυβέρνησης της Μανιτόμπα αξιότιμο κ. Steve Ashton, την υπουργό Εθνικής Κληρονομιάς του Καναδά αξιότιμη κα. Sheila Copps, την αξιότιμη φιλέλληνα Γερουσιαστή κα. Shirley Maheu, τους αρχηγούς των κομμάτων και όλους εκείνους τους επώνυμους και ανώνυμους φορείς που βοήθησαν στην υλοποίηση της μακρόχρονης προσπάθειας.
Ελπίζουμε ότι το παράδειγμα της Βουλής του Καναδά, να μιμηθούν και άλλα κράτη για να επιτευχθεί η επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στη γή που τα γέννησε, την Ελλάδα, πριν την Ολυμπιάδα του 2004.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Κώστας Πάππας
Διοικητικός Αντιπρόεδρος - Γραμματέας

( Τα πλήρη ΠΡΑΚΤΙΚΑ της Βουλής για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στην ηλεκτρονική διεύθυνση που ακολουθεί: http://www.parl.gc.ca/37/2/parlbus/chambus/house/debates/082_2003-04-01/han082_1750-E.htm#SOB-487781)mailto:landofgods@durabond.ca
mailto:landofgods@durabond.ca
The LAND of GODS Since October 1996 Oakville/Τοροντο Canada
   Click here to Make Land of Gods your Start Page