Since 1996
    
a Little bit of Greece

 • News on Line

 • Greek Culture: travel to Greece

 • Hellenic Diaspora

 • History Pages

 • Hellenic Church

 • Greek Music: Dance like a Zorba

 • Beautifull Sites

 • Επιστολές


 • Επόμενη Ενότητα..
  Ακολουθείτε το τόξο για την επόμενη ενότητα
  Προηγούμενη Ενότητα.. GREEK
  NEWS on Line
  WORLD WIDE MEDIA

  the LAND of GODS:
  τα Κείμενα..
  2.500 χρόνια από τη μάχη του Μαραθώνα
  οι  Φωτογραφίες..
  Προηγούμενη σελίδα Κεντρική σελ. της Ενότητας Επόμενη σελίδα
  Η γλώσσα
  μου η ελληνική
  ένας ατέρμονα ευλαβής
  μελωδικός, γλυκύς,
  ανυπροσπέλαστος αχανής,
  μεγαλειώδης, γίγας κόσμος!
  Η μητρική μου
  η γλώσσα
  η ελληνική!. κδ.
  CNN CNN
  REUTERS National Post
  ABC NEWS The Globe and Mail Toronto Sun Toronto Star
  Links:

  Φάνης Ζουρόπουλος: Το αιματοβαμμένο «άνθος» του βουνού!

  Δρ Κωνσταντίνος Κρητικός: Μπορούμε να προστατευτούμε από σοβαρές παθήσεις όπως ο καρκίνος;

  Ανδρέας Παπανδρέου (5/2/1919 - 23/6/1996)

  MEGA ΑΝΔΡΕΑΣ-ΣΥΝΤΟΜΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ 25/6/1996


  Greece Radio List Canada News Talk 1010
  Ακούστε ζωντανά : / Παροικιακά στο Μόντρεαλ     All Greek Radios Live     Ματιές στις ρίζες του Ελληνισμού     Οδυσσέας Πλατύρραχος: Αυστραλία     Ράδιο Υπέρηχος Ηράκλειο Κρήτης     Ράδιο Σύμπαν Αυστραλίας     Διαβάστε: / TgaNews : Παράθυρο στην Ομογένεια     To (ανεξάρτητο και αδέσμευτο) ΚΑΛΑΜΙ. Εδρα: Νew York     ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ του ΒΑΣΙΛΗ Π. ΚΟΥΤΟΥΖΗ     Το λυκόφως του Βυζαντίου 1204 - 1453     Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων    
  ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

  Greek Newspapers Online : ελληνικές Εφημερίδες

  List of Greek newspapers for news and information on business, sports, entertainments, politics, jobs, education, lifestyles, real estate, and more.

 • Greek magazines
 • Daily Greek newspapers

  Weekly Greek newspapers

  Greek regional/local newspapers

  Greek community newspapers

  Greek news sites

  Greek news agencies


  Business news

  Sports news

  News agencies


  Ο εφευρέτης του Ίντερνετ προειδοποιεί
  Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018

  Ο Παγκόσμιος Ιστός (World Wide Web) γιορτάζει στις 12 Μαρτίου τα 29α γενέθλια του και ο βρετανός εφευρέτης του Σερ Τιμ Μπέρνερς-Λι επέλεξε τη μέρα για να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου ότι λίγες μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες έχουν αποκτήσει υπερβολική δύναμη, γι' αυτό πρέπει να τους επιβληθούν ρυθμίσεις και περιορισμοί.

  Ο Μπέρνερς-Λι, με ανοικτή επιστολή του Ιδρύματός του World Wide Web Foundation, την οποία υπογράφει ο ίδιος, καθώς και με συνέντευξη στους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς», προειδοποιεί ότι εταιρείες όπως η Google, το Facebook και το Twitter έχουν αποκτήσει υπερβολικά κυρίαρχη θέση στην αγορά, προωθούν την παραπληροφόρηση και την παραπλανητική πολιτική διαφήμιση, ενώ εκμεταλλεύονται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών.

  «Οι απειλές για το Web είναι πολλές και πραγματικές», επισημαίνει, αλλά δηλώνει τη δέσμευσή του να αγωνισθεί, ώστε «ο Ιστός να είναι ένας ελεύθερος, ανοικτός και δημιουργικός χώρος για όλους, που θα διασφαλίσουμε ότι δουλεύει για τους ανθρώπους» και όχι το διαδίκτυο «να χρησιμοποιείται ως όπλο μαζικής κλίμακας».


  Όπως τονίζει, χρειάζεται επειγόντως ένα νέο νομικό και ρυθμιστικό πλαίσιο που θα περιορίζει την ισχύ των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών, οι οποίες έχουν καταντήσει ανεξέλεγκτες, χωρίς να δίνουν λογαριασμό στους χρήστες. Μεταξύ άλλων, προτείνει οι εταιρείες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να δώσουν στους χρήστες περισσότερο έλεγχο πάνω στα δεδομένα τους.

  «Ο αριθμός των τρόπων που τα πράγματα μπορεί να πάνε στραβά στο Ίντερντ, έχει πολλαπλασιασθεί. Ήλθε η ώρα για μια αντίδραση εκ μέρους των ανθρώπων στην Ευρώπη», τονίζει. «Ασφαλώς μπορούμε να φαντασθούμε ένα καλύτερο κόσμο...όπου θα έχει κανείς επιλογή για την μηχανή αναζήτησης και επιλογή για το κοινωνικό δίκτυο. Σε ένα καλύτερο κόσμο θα έχει κάποιος πλήρη έλεγχο πάνω στις πληροφορίες που τον αφορούν».

  Ο 62χρονος Τιμ Μπέρνερς-Λι ζητά από κυβερνήσεις, εταιρείες και άλλους φορείς να βελτιώσουν την πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω κοινοτικών δικτύων και παροχής ασύρματης πρόσβασης (Wi-Fi) στους δημόσιους χώρους, καθώς και της βελτίωσης των ψηφιακών δεξιοτήτων των γυναικών.

  «Ο Ιστός στον οποίον πολλοί συνδέονταν πριν χρόνια, δεν είναι αυτός που βρίσκουν σήμερα οι νέοι χρήστες. Αυτό που ήταν κάποτε μια πλούσια γκάμα ιστολογίων και διαδικτυακών τόπων, έχει συμπιεσθεί από λίγες πλατφόρμες, οι οποίες ελέγχουν ποιές ιδέες και γνώμες θα δει κανείς και θα μοιρασθεί», αναφέρει στην ανοικτή επιστολή του.


  Τονίζει ότι οι λίγοι τεχνολογικοί γίγαντες μεγαλώνουν συνεχώς μέσω εξαγορών μικρότερων ανταγωνιστικών εταιρειών, ενώ απορροφούν τα νέα ταλέντα, πνίγοντας έτσι τις νέες καινοτομίες.

  Η Google κατέχει πλέον μερίδιο 87% παγκοσμίως στις διαδικτυακές αναζητήσεις, ενώ το Facebook έχει ξεπεράσει τα 2,2 δισεκατομμύρια μηνιαίους χρήστες. Από κοινού οι δύο εταιρείες (μαζί με τις θυγατρικές τους Instagram και YouTube) απορροφούν πάνω από το 60% της παγκόσμιας δαπάνης για ψηφιακή διαφήμιση.

  Ο Μπέρνερς-Λι θεωρεί «μύθο που περιορίζει την κοινωνική φαντασία μας» ότι «η διαφήμιση είναι το μόνο δυνατό επιχειρηματικό μοντέλο για τις online εταιρείες». Εξίσου «μύθο αποτελεί ότι είναι πολύ αργά να αλλάξει ο τρόπος που αυτές οι πλατφόρμες λειτουργούν. Και στα δύο αυτά σημεία πρέπει να γίνουμε λίγο πιο δημιουργικοί», τονίζει.

  «Θέλω το Web να αντανακλά τις ελπίδες μας και να εκπληρώνει τους φόβους μας, αντί να μεγεθύνει τους φόβους και να βαθαίνει τους διαχωρισμούς ανάμεσά μας», αναφέρει στην 29η επέτειο από την ίδρυση του Ιστού, σε μια χρονιά (2018) που για πρώτη φορά πάνω από τους μισούς κατοίκους της Γης βρίσκονται πια online, κάτι που όμως, όπως λέει, αναδεικνύει παράλληλα την ύπαρξη ενός ψηφιακού χάσματος.

  Υπογραμμίζει ότι είναι πιθανότερο να είναι κανείς εκτός διαδικτυακής σύνδεσης (offline), αν είναι γυναίκα, φτωχός ή κάτοικος του υπαίθρου. «Αν δεν επενδύσουμε σοβαρά για να κλείσουμε το ψηφιακό χάσμα, το τελευταίο δισεκατομμύριο δεν θα συνδεθεί έως το 2042, πράγμα που αφήνει πίσω μια ολόκληρη γενιά», προειδοποιεί.

  Πηγή: www.zougla.gr

  Facebook / Twitter

  TVXS  
  Neo2.gr
  NewsIt
  gazzetta.gr
  sigmalive
  otenet
  plus
  left.gr
  nooz.gr
  e-go.gr
  real.gr
  lifo.gr
  vita.gr
  mother.gr
  reporter.gr
  imommy.gr
  cinemag.gr
  marieclaire.gr
  stokokkino.gr
  philenews.com
  thepressproject.gr
  cosmopolitan.gr
  athensvoice.gr
  sentragoal.gr
  caranddriver.gr
  womenonly.gr
  hommemagazine
  sofokleousin.gr
  thecookbook.gr
  oanagnostis.gr
  news247.gr
  thetoc.gr
  capital.gr
  madata.gr
  news.gr
  newsit.gr
  newsbeast.gr
  newsbomb.gr
  gossip-tv.gr
  onsports.gr
  queen.gr
  astrology.gr
  euro2day.gr
  mothersblog.gr
  onmed.gr
  in2life.gr
  iatronet.gr
  mama365.gr
  pathfinder.gr
  contra.gr
  star.gr
  mad.tv
  kerdos.gr
  fe-mail.gr
  sportdog.gr
  megatv.com
  koolnews.gr
  tribune.gr
  express.gr
  sport-fm.gr
  enallaktikos.gr
  gr.euronews.com
  businessnews.gr
  athinorama.gr
  eparousia.gr
  e-typos.com
  tvnea.com
  xblog.gr
  aixmi.gr
  mikroi.gr
  boro.gr
  insomnia.gr
  techgear.gr
  healthview.gr
  pamesports.gr
  blogspot.gr
  enikos.gr
  efsyn.gr
  sodeia.net
  fractalart.gr
  diastixo.gr
  protagon.gr
  mykosmos.gr
  provocateur.gr
  newpost.gr
  statesmen.gr
  enimerwsi.gr
  parapolitika.gr
  newsnowgr.com
  basketblog.gr
  antinews.gr
  entertv.gr
  fthis.gr
  dinfo.gr
  lifetrip.gr
  freepen.gr
  toportal.gr
  autoblog.gr
  pandiera.gr
  culturenow.gr
  diaforetiko.gr
  bookpress.gr
  lovecooking.gr
  thecurlysue.com
  fortunegreece.com
  peoplegreece.com
  huffingtonpost.gr
  agrotourismos.gr
  musicpaper.gr
  filenades.gr
  e-tetradio.gr
  ereportaz.gr
  ertopen.com

  Aκούτε δημοτικά τραγούδια
  Καρπενισιώτικο (το Βελούχι) ..σελ..  ,        Στα Σάλωνα ..σελ..  ,        Πουλάκι ξένο ..σελ..  ,        Ο Λιακατάς ..σελ..  ,       Μια μελαχρινή ..σελ..  ,        Τζαβέλαινα ..σελ..   ,        Ξήντα παπάδες πάν μπροστά ..σελ..   ,        Έβγα μανούλα να με δείς ..σελ..   ,        Μια βοσκοπούλα αγάπησα ..σελ..   ,        Η Ασημούλα ..σελ..  ,        Η χρύσω δεν εφάνη ..σελ..  ,        Τα νιάτα ..σελ..  ,        Να είχε καεί ο πλάτανος... ..σελ..  ,        Όλες οι παπαρούνες ..σελ..  ,        Λεπενιώτης ..σελ..  ,        Όσα βουνά κι αν πέρασα ..σελ..  ,        Εκεί ψηλά στα μπαλκονάκια ..σελ..  ,        Ιτιά ..σελ..  ,        Ντίνα - Κωνσταντίνα ..σελ..  ,        Ένας Αητός ..σελ..  ,        Σαράντα παληκάρια   /   2η εκτέλεση με σκέτο κλαρίνο   /  3η ετέλεση με τον Καζατζίδη ..σελ..  ,        Σαν πάς πουλί μου στο Μοριά ..σελ..  ,        Της Γαλανής το φόρεμα ..σελ..  ,        Ένα πουλάκι ξέβγαινε (Aγιος Πέτρος) ..σελ..  ,        Της Λάμπρως το τραγούδι ..σελ..  ,        Εκεί ψηλά στα μπαλκονάκια ..σελ..  ,       
   
  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΩΝ : Για τους Γορτύνιους όπου θα ήθελαν να διαβάσουν νέα για την επαρχία τους τόσο, όσο και για τους συμπατριώτες τους ανά τον κόσμο, δεν έχουν παρά και μόνο να γίνουνε συνδρομητές στην μηνιαία 20 σέλιδη πεντάμορφη «τσούπα» της ελληνικής δημοσιογραφίας την "Γορτυνία". Οδός: ΠΑΤΗΣΙΩΝ 14- Τ.Κ. 106 77 - ΑΘΗΝΑ Τηλ.210 380-1701 FAX:210 380-7893 και υπό την διεύθηνση του -ακούραστου λάτρη και αγωνιστή της πατρώας γης- Κώστα Καλύβα E-mail: efimerida.gortynia@gmail.com

  Στην άκρη του ματιού: Ένα οδοιπορικό μέσα από τις σελίδες του ηλεκτρονικού περιοδικού "Έλα να δεις" της "LAND of GODS"
  ο ΕλληνισμόςSince 1996 της Διασποράς
  ...Αλλά ο Οδυσσέας ποθεί ακόμη και καπνό μονάχα της πατρίδας του να δει να πετιέται προς τ' απάνω κι ας πεθάνει... (Οδύσσεια, α, στ. 57 κ.π.)
  Προηγούμενη σελίδα Κεντρική σελ. της ΕνότηταςΕπόμενη σελίδα


  Since 1996
  Ενότητες, Ανθολογίες και άλλα.. της LAND of GODS


  Κώστας Δουρίδας

 • τα δικά μου γραψίματα και άλλα..

 • Οδοιπορικό στο Καρδαρίτσι

 • το Δημοτικό τραγούδι και η παράδοση

 • Σελίδες απ' την ελληνική λογοτεχνία στο διαΔίκτυο

 • Έλληνες ποιητές στο διαΔίκτυο

 • Απομνημονεύματα: Γιάννης Μακρυγιάννης

 • Απομνημονεύματα: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

 • A Little Bit of Greece: News on Line and more..

 • το ηλεκτρονικό μας περιοδικό "έλα να δεις"

 • μια Φωτογραφία και ένας τόπος

 • ποιήματα τα αγαπημένα

 • Νεοελληνική πεζογραφία

 • Ανθολογίες της EELSPH

 • Δελτίο τύπου

 • το Ποιήμα της ημέρας

 • ο Στίχος της ημέρας

 • Αρκαδική ανθολογία

 • ο Ελληνισμός της Διασποράς

 • Βιβλία και Αφιερώματα

 • 1996 - 2006 : τα Δεκάχρονα της LAND of GODS

 • στην ΑΚΡΗ του ματιού..

 • Γράμμα στον 'Ελληνα της Διασποράς
 • Επόμενη Ενότητα..
  Ακολουθείτε το τόξο για την επόμενη Ενότητα
  Μηνύματα και Επιστολές
  Μηνύματα και Επιστολές


  τα δικά μου γραψίματα:   Οδοιπορικό στο Καρδαρίτσι: το Καρδαρίτσι / Journey to Kardaritsi (η παλιά σελ.) | τα Δημοτικά / Folk songs (η παλιά σελ.) |
  το Εικοσιένα / the 1821 (η παλιά σελ.) | Τραγούδια της Ξενιτιάς / The songs of foreign land (η παλιά σελ.) | τα Τραγούδια της αγάπης.. / Songs of love... (η παλιά σελ.) | Μιλώντας τότε.. / Speaking then... (η παλιά σελ.) | Είσαι παιδί / You are a child... (η παλιά σελ.) | τα Τραγούδια μου / My Songs... (η παλιά σελ.) | η Εφηβεία / Adolescence (η παλιά σελ.) | η χαμένη μας Hirosima / Our lost Hiroshima.. (η παλιά σελ.) | Καπνόν Αποθρώσκοντα: Γράμμα στον Έλληνα της Διασποράς / A Letter to the Greek in Diaspora

  *** Μετάφραση / Translation

  the LAND of GODS στο Google:  1,  2,  2b,  3,  4,  5,   5b,   Μηνύματα και επιστολές..  1, 2, 3,  

    Ενότητες, Ανθολογίες και Άλλα..  Αρκαδική Ανθολογία το Έλα να δεις.. τρισαγαπημένη Αρκαδία ποιήματα τα αγαπημένα Νεοελληνική Πεζογραφία 7 σελιδες απο την Ελληνική Λογοτεχνία Οδυσσέας Ελύτης Οι Ποιητές στο διαΔίκτυο τα ΔΕΚΑΧΡΟΝΑ 1996 - 2006 στην ΑΚΡΗ του ματιού.. Γιάννης Μακρυγιάννης Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ο Ελληνισμός της Διασποράς tefxos25 Κριτική και ο Λόγος των Φίλων.. Ανθολογίες της EELSPH Βιβλία και Αφιερώματα.. το Ποίημα της ημέρας ο Στίχος της ημέρας το FTP κ.α. Mια Φωτογραφία και ένας τόπος Γιατί το λέμε έτσι.. Κείμενα και Φωτογραφίες 2012 Καινούρια και Παλιά.. A Newspapers... Πρωτοσέλιδα εφημερίδων Εφημερίδα Γορτυνία Αρκαδικό Βήμα Πάμε Καρδαρίτσι??