τα ΜΙΚΡΑ ενθυμήματα..
    
Αφιέρωμα στον Παναγιώτη Μαγείρογλου
Click to download the main image download main image Click to download the main image
Γράμμα από τον Στράτο Δουκάκη

Καλέ και ακριβέ μου φίλε, ..Βρήκα τούτο το παρακάτω που σου στέλνω σε ένα διαφημιστικό ενός τουριστικού οδηγού για την Αρκαδία, στον περίπατό μου στην Έκθεση Βιβλίου στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το θεώρησα ενδιαφέρον για σένα, το αντέγραψα και στο στέλνω.


Brian Millard "Arcadia" See Page
«Η Αρκαδία, η «καρδιά της Ελλάδας» σύμφωνα με το Στράβωνα, μοιάζει σαν ένα πολυσήμαντο κατεβατό της ιστορίας όπου μπορείς να σκύψεις και να διαβάσεις περιπέτειες και πεπρωμένα αναρίθμητα. Η κάθε ανεμοδαρμένη πέτρα, το κάθε γέρικο δέντρο της μπορεί να σου διηγηθεί απίθανους θρύλους και περίφημες ιστορίες που μακραίνουν στα βάθη των αιώνων.

Οι αιώνες που πέρασαν σ' αυτό το μαγευτικό τόπο της πατρίδας μας κράτησαν ανόθευτη την αρετή και την ομορφιά του. Ο τόπος ολάκερος αναδύει ως σήμερα κάτι το παλικαρίσιο, το λιτό και το τραχύ και αποτελεί απόλαυση της άπληστης ματιάς εκείνου που ταξιδεύει ανάμεσά του.

Ο ¨Μέγας Παν δεν τέθνηκε». Ζει στα Αρκαδικά βουνά και τους κάμπους και ανανεώνει τη φύση χαρίζοντας στους ανθρώπους χαρά και ευτυχία. Νιώθεις τη γλυκιά μελωδία του μαγικού αυλού του ανάμεσα σε βαθιές λαγκαδιές και άγρια φαράγγια, τον συναντάς και στις ψυχές των κατοίκων που καμαρώνουν για την ιστορία και τη δόξα του τόπου τους.

Εκείνους που νιώθουν πως τους σφικταγκαλιάζει η καθημερινή πραγματικότητα, αναζητούν το γοητευτικό και το απίθανο και αγαπούν την ελληνική φύση, την ιστορία, την παράδοση και τον πολιτισμό μας αλλά δεν κατόρθωσαν να κατακτήσουν ακόμα τη χώρα με τα μαγευτικά υψίπεδα, τις θεοκρίτιες κοιλάδες και τις μοναδικές ακρογιαλιές».