Προηγούμενη Ενότητα..Επόμενη Ενότητα..
Προηγούμενη  σελίδα Κεντρική σελ. της Ενότητας Επόμενη  σελίδα
τα Περιεχόμενα:
Βιογραφικό συγγραφέως    Η ΑΕΊΡΟΥΣ    Παρουσίαση του μουσικού έργου.    «Ύμνος στην Πατρίδα».    Το δάκρυ του Μαέστρου"    Επικοινωνείτε με την συγγραφέα   
Βιογραφικό συγγραφέως

Η Αικατερίνη Σιδέρη γεννήθηκε και ζεί στην Αθήνα. Ανέπτυξε την δημιουργική της σκέψη στην αρχιτεκτονική διάπλαση της μορφολογίας του χώρου σε συνδυασμό με τις ιδιαιτερότητες της ανθρώπινης φύσης. Αντικατέστησε τον υλικό χώρο με τον άϋλο χώρο της ύπαρξης που προορίζει τις αξίες της εξέλιξής του. Στόχος της, το βαθύτερο αίτιο της αληθούς ζωής και η ενδυνάμωση των ψυχικών αρετών που ενεργοποιούν το εσώτερο «είναι» και καθορίζουν την λειτουργία του. Η εναλλαγή της τέχνης και της έγγραφης δημιουργίας της σε δεκάδες δοκίμια, εκφράζει την ανθρώπινη ύπαρξη και τον προορισμό της. Πιστεύει ακράδαντα στην ελευθερία των ιδεών και στην δημιουργική δύναμη της πηγαίας έμπνευσης του ανθρώπου που παρουσιάζεται στα βιβλία της και στην μελλοποιημένη έκδοση κειμένου της, όπου η ηχητική μορφή τέχνης σκοπεί στην ερμηνεία του έλλογου λόγου με έναν νέο τρόπο έκφρασης.

----------------------------------------------------------------Οι Εκδόσεις ΑΕΊΡΟΥΣ

Η ΑΕΊΡΟΥΣ προωθεί τα έργα της Αικατερίνης Σιδέρη δια των εκδόσεών της. Παρουσιάζει την αρμονική συνύπαρξη της άυλης ιδέας, που πρωτοπορεί και της καταξιωμένης πράττουσας ύλης, που διαπνέεται από την ζώσα ιστορία της, ώστε να αναπτύσσεται ο άνθρωπος ισχυρά και ηθικά προσφέροντας στην αναβάθμιση της πατρίδας.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.ayrous.gr για να γνωρίσετε εμάς και τους σκοπούς μας, και για την παραγγελία σας στην διεύθυνση: ayrous@ayrous.gr

----------------------------------------------------------------Παρουσίαση του μουσικού έργου

Παρουσίαση του μουσικού έργου της Αικατερίνης Σιδέρη - Ηλία Κοτζιά, «Θεομήτωρ - Maria Virgo de mare Mediterraneum».

Το έργο «Θεομήτωρ - Maria Virgo de mare Mediterraneum», κυκλοφορεί σε διπλό CD, συγγραφή-αφήγηση Αικατερίνη Σιδέρη, και μουσική συνθέση Ηλίας Κοτζιάς.

Απαρτίζεται από το Praeludium - Άκουε... που είναι προσκλητήριο ανάκρουσμα του έργου Θεομήτωρ - Maria Virgo de mare Mediterraneum. Όταν διανοίγεται η ψυχή, διαχεόμενη εστιάζεται στα χαρακτηριστικά της Αγάπης και οι λόγοι προλογίζουν το άκουσμα της με το ηχητικό προοίμιο, μεταφέρονται στον χωροχρόνο. Διαπλώνεται μέσα στους ελληνικούς ήχους που στον χρόνο ακολουθούν, πιστοποιούν την μακρά ιστορία της χώρας μας και ενδύουν την παρουσία όλων ημών, σήμερα. Η ανάμιξη μουσικών ήχων αντλούμενων από τη συλλογική μνήμη των Ελλήνων συμβάλλει στη σύνθεση μιας μουσικής γλώσσας που φέρει οικεία χαρακτηριστικά και αυτά ανάγονται, μεταλλάσσονται με την καινοφανή δημιουργική έκφραση του μουσουργού. Είναι μία σύνθεση, που έχει ενσωματώσει πολλά μουσικά ιδιώματα όλων ημών των εντοπίων και λοιπών Ελλήνων όπου γης, υπό το πρίσμα της σύγχρονης μουσικής εντρύφησης.

O διαφορετικός τρόπος έκφρασης της συγγραφέως Αικατερίνης Σιδέρη και της αφήγησής της αποκαλύπτουν σταδιακά την Θεία Αρχή, που κοινωνεί την έσω φύση του «είναι». Η «Θεομήτωρ» είναι μία περιγραφή της διάνοικτης ψυχής των αισθήσεων μέσα στον χώρο και τον χρόνο και πέρα από αυτόν. Εναλλάσσεται η αναγνώριση της αναγέννησης στην οργανική και ανόργανο ύλη. Η Θεία παρουσία αποκαλύπτει την νομoτέλειά της, όταν εγέννησε την ιδέα ενωμένη με την μορφή, τελειωμένη, χωρίς η όποια χρεία να απορρέει από την γέννησή της. Η ένωση της άρρενος και θηλείας Αρχής μορφοποίησαν την ιδέα, που εμφυσάται από την Θεία δημιουργική ισχύ ως έλεος. Το «Maria Virgo de mare Mediterraneum» εμπλουτίζεται μουσικά από τον συνθέτη Ηλία Κοτζιά, μας ταξιδεύει στη Μεσόγειο, ενδύει εθνικά μουσικά χαρακτηριστικά με τις αντιθέσεις της εξέλιξης στο χρόνο και έχει σμίξει οργανικά, δημιουργώντας την νέα πνευματική-καλλιτεχνική παρουσίαση λόγου και μουσικής που παραχωρεί τον δέοντα χώρο προς αλλήλους. Η μουσική εκφράζει την εναλλαγή της παράλληλα με την ιδεατή μορφή του κειμένου. Η αρμονική συνύπαρξη μουσικής και λόγων του πρωτότυπου έργου «Θεομήτωρ - Maria Virgo De Mare Mediterraneum» ξεκινά την διαδρομή της στην Τέχνη.

----------------------------------------------------------------«Ύμνος στην Πατρίδα»

Παρουσίαση του βιβλίου της Αικατερίνης Σιδέρη, «Ύμνος στην Πατρίδα».

Ο "Ύμνος στην Πατρίδα" αποτελεί μία ζωντανή και ρέουσα συνομιλία με την Ψυχή της Ελλάδος. Είναι τό γέννημα, μία αφιέρωση στην ιδιοσύστατη πατρίδα, η κατάδειξη της ατέρμονης δημιουργίας της, είναι το κληροδότημα των προγόνων μας, της ιστορίας, η πορεία του ελεύθερου πνεύματος, η παρουσίαση των εθνικών χαρακτηριστικών μας, η διασφάλιση των αξιών, είναι το έργο της πατρίδος μας. Η αληθής υπόσταση της Ελλάδος παρουσιάζεται ως ακριβώς είναι, άναρχη, απεριόριστη, ατελεύτητη. Στο μοναδικό πέρασμά της μπορούμε να διακρίνουμε μεταξύ άλλων τις εξής περιόδους: Κοσμογονία, Πνευματική Γένεσις, Προϊστορία, Αρχαϊκός κόσμος, Κλασσική Ελλάδα, Μέγας Αλέξανδρος-Ελληνιστικοί χρόνοι, Ελληνορωμαϊκός πολιτισμός, Έλευση Χριστού, Βυζάντιο, 1821, Μικρά Ασία και 1922, 1940-41, Εμφύλιος, Μακεδονικό, Κύπρος, Β. Ήπειρός - Εύξεινος Πόντος, Ορθοδοξία, σημερινή εποχή, Επίλογος. Η αναφορά στις παραπάνω περιόδους στοχεύει μόνο στην διευκόλυνση του αναγνώστη. Η παρουσίαση των εποχών μέσα στο έργο δεν είναι στατική, ούτε στέρεη, γιατί η ροή των ιδεών συνέχει ολόκληρη την διαδρομή της Ελλάδος στον χώρο και στον χρόνο παρουσιάζοντας το ενιαίο της Ψυχής της. Ο «'Υμνος στην Πατρίδα» αφιερώνεται σε όλους τους Έλληνες απανταχού της γης με την ευχή να μην ποτέ λησμονήσουν ότι είναι ζωντανοί πυρήνες, λαμπροί, ελεύθεροι συνεχιστές των τιμημένων προγόνων τους.

----------------------------------------------------------------Παρουσίαση του βιβλίου της Αικατερίνης Σιδέρη, «Το δάκρυ του Μαέστρου».

Δεν είναι μόνον ένα παιδικό βιβλίο. Η συγγραφέας παρουσιάζει την ιστορία μιάς παρουσίας που η συνεχής μεταλλαγή της από την αρχή μέχρι το τέλος δημιουργεί. Η πρωτότυπη εικαστική επένδυση του βιλίου, σύγχρονη, ευχάριστη, ευαίσθητη γεμίζει όλες τις σελίδες και ζωντανεύει χρωματικά το περιεχόμενό του.

Η παρουσία ξεκινά από το εξώφυλλο του βιβλίου με τη μορφή μιας γραμμής, μιας πανέμορφης πολύχρωμης γραμμής. Μπαίνει μέσα στο βιβλίο και παρουσιάζει μια ιστορία λίγο διαφορετική από τις άλλες. Έχει ήδη περικλείσει τις εικόνες σου και περιγράφει τον εαυτό της καθώς εσύ την παρακολουθείς. Αναλύεται εκφραζόμενη με έναν τρόπο, που είναι γνώριμος σε εσένα, γιατί υπάρχει μέσα σου. «'Aκουσέ την... Εγώ που σου μιλώ, δεν έχω πρόσωπο..., ...Γλίστρησα από το πουθενά, τρύπωσα στο τώρα, αγκάλιασα τον ήχο, διάλεξα και τέσσερα ολοστρόγγυλα μουσικά γράμματα και έγινα... φ ω ν ή! ...Μια φορά και έναν καιρό, μέσα στο χώρο και στο χρόνο, στο πουθενά και στο ποτέ, στο τώρα, το χθες και το αύριο, ήταν τα όργανα μιας συμφωνικής ορχήστρας. Έχει πολλά όργανα μια συμφωνική ορχήστρα και όλα καθοδηγούνται από το Μαέστρο. ...Κάποια μέρα που ο Μαέστρος απουσίαζε από την αίθουσα, τα όργανα συγκεντρώθηκαν για να κουτσομπολέψουν. ...Δεν άργησαν οι διαφωνίες, και ...Σιγά-σιγά, άρχισε να απλώνεται στην αίθουσα μια παράξενη ησυχία...»

----------------------------------------------------------------
Greece
Επικοινωνείτε
με την συγγραφέα

Αικατερίνη Σιδέρη
E-mail: aik.minima@gmail.com