Αυτή η παρουσίαση του www.Apodimos.com είναι μια τιμή για όλα τα μέσα ή τις φωνές του διαδικτύου, που αναφέρονται στα θέματα του απόδημου ελληνισμού, και είναι μια κατάθεση ψυχής από τον Κώστα Δουρίδα ο οποίος είναι και αυτός απόδημος και γνώστης του χώρου του Διαδικτίου. Η αναφορά του για την Ραδιοφωνική εκπομπή του Οδυσσέα Πλατύρραχου συνέχεια

Επόμενη Ενότητα..

Σύδνεϋ Αυστραλίας:
Η Ραδιοφωνική εκπομπή
του Οδυσσέα Πλατύρραχου στο διαΔίκτυο
Οδυσσέα Πλατύρραχε το όνομά σου είναι ταυτόσημο μαζί και ο χάρτης της καρδιά σου!
Tα βήματα πήρες του προπάτορά σου του Οδυσσέα και την Ελλάδα επά στη λεβεντιά σου
πλατύρραχα την σήκωσες με την ανδρειά σου και αφού την έκανες «τρόπο ζωής»
με περηφάνια πήρες και την διαλαλείς Κρητίκαρε σ' όλη την γη της διασποράς σου!!!

Κώστας Δουρίδας

Αγαπητέ μου φίλε, Επειδή γνωρίζω τις συνήθειές σου: Κάθε φορά που σου πέφτει η ευκαιρία ελεύθερου χρόνου να κάαααθεσαι μπροστά στον υπολογιστή σου και να διαβάζεις τα νέα από την Γαλανή δια μέσου των εφημερίδων στο διαδίκτυο..

Και λεω, τι άλλο το καλύτερο κατά την γνώμη μου, παρά να σου συστήσω στον ίδιο χρόνο ν' ακούς ταυτόχρονο και τον Οδυσσέα Πλατύρραχο στην εκπομπή του "Η Γέφυρα με την Πατρίδα"..

Νομίζω πως σου έχω ξανά μιλήσει γι' αυτόν τον καταπληκτικό 'Ελληνα της Διασποράς:

Στο ραδιοφωνικό του πρόγραμμα, που χάρις στα καινούργια μέσα επικοινωνίας αφού το μεταδίδει κανονικά από τον ραδιοσταθμό του Σύδνεϋ, ύστερα το παραθέτει και για εμάς (τους.. μακρυνούς) στο διαδίκτυο, ηχογραφημένο και έτοιμο! (Μαζί με άλλες 7 εκπομπές όπου ανανεώνονται διαδοχικά). 'Ετσι στο δικό μας χρόνο, για ένα ολόκληρο μήνα, μπορούμε να το ακούσουμε όποτε θέλουμε και όσες φορές θέλουμε!!.

Γι' αυτό το μόνο που κάνουμε είναι κλικ στο εικονίδιο δίπλα που θα μας πάει στην σελίδα του. Εκεί πάλι θα διαλέξουμε ποια εκπομπή θέλουμε να ακούσουμε και αφού κάνουμε ξανά κλικ, ύστερα τ' αφήνουμε όλα σ' αυτόν το Κρητίκαρο! Όπου θα μας πάρει σεργιάνι όχι μονάχα στην Κρήτη, πάρα και στις πιο καταπληκτικές γωνιές της γης με τον αθάνατο Ελληνισμό μας!

Εκεί, μας σμίγει με άλλες ραδιοφωνικές εκπομπές ανά τον κόσμο -σήμερα εδώ αύριο εκεί- με συντροφιά την κρητική μαντινάδα και τα μόσκο- μυρίσματα της Κρήτης αλλά και της πατρίδας ολάκερης.

Εχω την γνώμη, εκτός από την μουσική, τα παροικιακά νέα ανά τον κόσμο της διασποράς, τις γνωριμίες, την κουβεντούλα με συμπατριώτες ακροατές και παθιασμένους σαν και μένα φίλους της εκπομπής, τα θέματα της καθημερινής ζωής που διακπεραιώνει.. Αλλά και θέματα της Ιστορίας όπου μας παρουσιάζει με σοβαρότητα και επαγγελματισμό.

Μα απάνω απ' όλα από αυτά που σου λεω, και μόνο τα συνθήματα της εκπομπής του Οδυσσέα Πλατύρραχου να ακούσεις κάθε φορά στο πρόγραμμά του στο τέλος θέλεις δεν θέλεις γίνεσαι Ελληναράς!.. Διάβασε εδώ για να καταλάβεις τι σου λέω:

«...Η αγάπη που εκδηλώνει κάποιος για τον τόπο καταγωγής του, η προσήλωσης στις ηθικές αξίες που κουβαλάει μέσα του, αλλά και η μεταλαμπάδεψή τους, δεν είναι υλικά που μπαίνουν σε καλούπια ούτε σε χρονοντούλαπα για να τα χρησιμοποιούμε όποτε μας κάνει κέφι. Είναι τρόπος ζωής γι' αυτούς που έχουν συναίσθηση της εύθήνης τους απέναντι στον τόπο μας και την ιστορία του..»

Αυτό λοιπόν το σύνθημά του, το πήρα εδώ και πολύ καιρό και το έχω βάλει όπως θα δεις, επάνω από τον τίτλο της κεντρικής σελίδας της "LAND of GODS".. Και το έκανα αυτό βέβαια, γιατί θέλω να πάρουν είδηση την εκπομπή και άλλοι συμπατριώτες μας από το διαδίκτυο και να την ακούσουν να την χαρούν και αυτοί.. Όμως, απ' ότι πιστεύω περισσότερο το έκανα, επειδή κάτι μου λεει, πως στο περήφανο Νησί της Κρήτης καμιά φορά, η 'Ελλάδα μαζί και ολάκερος ο Ελληνισμός, διδάσκονται και μαθαίνουν πως να εκτιμούν την ιστορία τους και τον πολιτισμό τους σε πρώτο χέρι! Ο Οδυσσέας Πλατύρραχος αναμφήσβητητα αποτελεί ένα τέτοιο ζωντανό παράδειγμα για εμένα, για εσένα, αλλά και τον Ελληνισμό της διασποράς όπου τελευταία διανύει δυσοίωνους καιρούς!..

Νάσαι καλά!
Κώστας Δουρίδας
30 Οκτωβρίου, 2003
Oakville Ontario Canada.
  


The LAND of GODS Since October 1996   Oakville Ontario Canada