ο Ελληνισμός Since 1996  της Διασποράς
...αλλά ο Οδυσσέας ποθεί ακόμη και καπνό μονάχα της πατρίδας του να δει να πετιέται προς τ' απάνω κι ας πεθάνει... (Οδύσσεια, α, στ. 57 κ.π.)
   
(Μιλάτε Word) : ΙV.    Διαλέγουμε Print από το File μενού της εφαρμογής. Αν έχουμε έγχρωμο εκτυπωτή
μπορούμε να εκτυπώσουμε έγχρωμα, αν όχι τα χρώματα στην οθόνη θα εκτυπωθούν σε παραλλαγές του γκρίζου Next PAGE
               
Ιάκωβος Γαριβάλδης

diasporic
literature spot
Λογοτεχνία της διασποράς

Ιάκωβος Γαριβάλδης
               
Επίσκεψη Στέφανου Ταμβάκη στη Μελβούρνη
>

Με ευκαιρία την επίσκεψη του κ. Στέφανου Ταμβάκη, Αναπληρωτή Προέδρου του ΣΑΕ, στην Αυστραλία και ειδικότερα στη Μελβούρνη όπου προβλέπεται να επισκεφτεί αυτοπροσώπως διάφορους οργανισμούς και στελέχη του ελληνισμού, ο Ιάκωβος Γαριβάλδης, στέλεχος για πολλά χρόνια της πολιτιστικής δράσης της Βικτορίας, τον κάλεσε σε μία άτυπη συνάντηση με αντιπροσώπους δραστήριων οργανισμών της παροικίας το απόγευμα της 28ης Μαρτίου 2005.

Στη συνάντηση αυτή όπου επικράτησε μια φιλική ατμόσφαιρα συζητήθηκαν θέματα γενικού περιεχομένου που άπτονται στη γλώσσα, στον πολιτισμό και στην προώθηση της ελληνικότητας στους ομογενείς και κυρίως στους νέους. Συνάμα συζητήθηκε η επικείμενη Έκθεση Ομογενιακού Τύπου και Βιβλίου στην Αλεξάνδρεια την οποία διοργανώνει το Αριστοτέλειο Ίδρυμα Έρευνας Μελέτης και Αρωγής ΟΜΜΕ της Κύπρου και ότι πρέπει να συμβάλλουν όλοι οι πολιτιστικοί οργανισμοί και συγγραφείς της περιφέρειας.
Εκείνο που υπερίσχυσε της συζήτησης ήταν η φιλική ατμόσφαιρα και η ειλικρίνεια από όλα τα μέλη που παρευρέθηκαν. Τα άτομα αυτά ήταν οι Ιάκωβος Γαριβάλδης, πρώην Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Λογοτεχνών Αυστραλίας που εκδίδει το λογοτεχνικό περιοδικό "Ο Λόγος" αλλά και ενεργό μέλος της πολιτιστικής κίνησης στη Μελβούρνη, ο Γιώργος Βυργιώτης Πρόεδρος της Εταιρείας Αρχαίων Ελληνικών Μελετών που εδρεύει στη Μελβούρνη και εκδίδει το επιστημονικό/ιστορικό περιοδικό "Αθηνά", η κυρία Καίτη Αλεξοπούλου Πρόεδρος του παλαιότερου πολιτιστικού φορέα της Μελβούρνης με το όνομα Ελληνο-Αυστραλιανός Πολιτιστικός Συνδέσμος που επίσης εκδίδει το λογοτεχνικό περιοδικό "Αντίποδες" καθώς και του ίδιου του κυρίου Σ. Ταμβάκη.
Η συνάντηση έκλεισε με τη συμφωνία να υπάρξει ευρύτερη και αμφίδρομη συνεργασία σε όλο το φάσμα του πολιτισμού και των δραστηριοτήτων όλων των ενδιαφερομένων φορέων.

Ιάκωβος Γαριβάλδης
Μελβούρνη
Αυστραλία
28 Μαρτίου 2005The LAND of GODS Since October 1996
Oakville Ontario, Canada