το Ποίημα της ημέρας
στην LAND of GODS


Xαλίλ Γκιμπράν: Το έθνος να λυπάστε

Λογοτεχνία και ψυχική υγεία
της Μαρίας Θανοπούλου

Χιονίζει στο δωμάτιό μου
του Λάρρυ Κουλ

Τι είναι αστείο στον άνθρωπο

Ράντυαρντ Κίπλινγκ :
Αν...

Pablo Neruda:
Αργοπεθαινει...

ΠΑΤΡΩΑ ΓΗ
της Ζαχαρούλας Γαϊτανάκη

Χορεύουν
της Ελευθερίας Μπέλμπα

Από μικρός
του Χρίστου Παπαδόπουλου

The art of loosing
by Elizabeth Bishop

I Carry Your Heart with Me
by E.E. Cummings

ΓΗ ΜΟΥ
της Τζένη Λιάππα

'Aνοιξη!
του Δημήτρη Ζαχαρόπουλου

ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ
της 'Aσπας Παπακωσταντίνου

ΔΟΞΑ ΠΑΝΤΟΤΙΝΗ
του Γιώργου Δ. Δουζένη

Η αγάπη δεν είναι ζάλη :
Θανάσης Κωσταβάρας

Παράξενος άνθρωπος
Θανάσης Μαρκόπουλος

ΘΡΗΝΟΣ
της Μαρίας Κέντρου - Αγαθοπούλου

΄Ετσι θάθελα τη ζωή
της Θεοδώρας Κουφοπούλου Ηλιοπούλου

Αυτή είναι η Ελλάδα!
της Νότας Κυμοθόη

ΜΕΓΑΛΥΝΑΡΙ
του Νικηφόρου Βρεττάκου

Το Χριστινάκι

Μόνη μου

Χωρισμός

ΤΣΑΜΙΚΟ

Έντγκαρ 'Αλαν Πόε:
Το Κοράκι

Γιώργος Δουατζής:
Α η αγάπη...

Κώστας Δουρίδας:
THE MISTRESS OF NIGHTIHGALES

   
Μικρή Ανθολογία :
το ποίημα
της ημέρας


Προηγούμενη Ενότητα..Πρ. Ενότητα     Προηγούμενη  σελίδα Κεντρική σελ. της Ενότητας Επόμενη  σελίδα     Επόμενη Ενότητα..Επ. Ενότητα


LAND of GODS : τα περιεχόμενα

το ποίημα της ημέρας στο Google: τα Kείμενα Photos Videos


΄Ετσι θάθελα τη ζωή ( Γ΄Βραβείο)

Σαν...τότε.. που μύριζε γαζία, αγιόκλημα και γιασεμί. Καθάρια ,ηλιόλουστη που ήταν η πλάση. Δεν ήσαν κλουβιά τα σπίτια. Μοσχοβολούσε ασβεστωμένη αυλή, χαμομήλι και ματζουράνα σγουρός,πλατύφυλλος βασιλικός . Σαν...τότε.. που υπήρχε γειτονιά, κι΄ανέμελα σφύριζαν τα παιδιά. Μοίραζαν το ψωμί, και τις έγνοιες τους οι άνθρωποι. Είχαν ήθη και έθιμα,στόχους και ιδανικά. Περίσεβε το γέλιο, η χαρά, η ομορφιά η απλότητα και αγνότητα. Δεν ξεχνούσαν να λένε καλημέρα, μήτε ξεχνούσαν το ευχαριστώ , και το συγγνώμη. ΄Ετσι θάθελα να είναι η ζωή. Σαν...τότε.. που άνθιζεν η αγάπη, που νανούριζεν η προσευχή, που το ναι, ήταν ναι, το όχι, όχι, δυνατή η μνήμη, λεύτερη η φαντασία. Σαν...τότε.. που δεν σφραγίζαμε την πόρτα του σπιτιού και της ψυχής μας. Φίλοι,αδελφοί,και συνάδελφοι ήσαν οι άνθρωποι. Κι΄ο κάματος της μέρας, μετουσιωνόταν σε τραγούδι και χορό. Αναζητώντας την σοφία του χθές, βιώνοντας την ανησυχία του σήμερα, Οραματιζόμενη όμορφο αύριο, Αντιστέκομαι στην απελπισία, στην βαρβαρότητα,και προδοσία. Αντιστέκομαι στο έντεχνο ψεύδος στις αλυσίδες,και στο υπερβολικό ξενόφερτο. Αμύνομαι με όνειρα. με την πίστη, και με την ποίηση. Γιατί, έτσι θάθελα τη ζωή, όπως και εσείς την ονειρεύεστε.
Θεοδώρα Κουφοπούλου Ηλιοπούλου Ποιήτρια-Λαογράφος Γεννήθηκε στο Σπάθαρι Αρκαδίας.Σπούδασε στην Αθήνα. Διορίστηκε Διοικητικός Υπάλληλος στο .Ι.Κ.Α. Το όνειρό της, και αγάπη της ,η ποίηση.Οραματίζεται και αγωνίζεται για ένα καλλίτερο κόσμο.Είναι πολυβραβευμένη και το ποιητικό της έργο έχει μεταφραστεί σε αρκετές γλώσσες και έχει στεγαστεί σε Ανθολογίες ,στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο.Πολύφωνη της τέχνης ιέρεια έχει ονομαστεί η Θεοδώρα. Είναι μέλος της ΄Ενωσης Ελλήνων Λογοτεχνών,του Συνδέσμου Ιστορικών συγγραφέων,της Διεθνούς Εταιρείας Ελ.Λοχοτεχνών,και ιδρυτικό μέλος λογοτεχνικών ομάδων.΄Εχει εκδόσει έξι ποιητικές συλλογές και δύο Λαογραφικά βιβλία. Ενασχολείται και με το χρονογράφημα και το διήγημα όπου έχει αποσπάσει βραβεία επαίνους,και καλές κριτικές.
The LAND of GODS Since October 1996
Oakville / Τοροντο Canada