σήμερα είναι:
1996    2008
    
Σελίδες απ' την Ελληνική Λογοτεχνία στο διαΔίκτυο

 • Ελληνική Λογοτεχνία Τεύχος 1

 • Ελληνική Λογοτεχνία Τεύχος 2

 • Ελληνική Λογοτεχνία Τεύχος 3

 • Ελληνική Λογοτεχνία Τεύχος 4

 • Ελληνική Λογοτεχνία Τεύχος 5

 • Ελληνική Λογοτεχνία Τεύχος 6

 • Ελληνική Λογοτεχνία Τεύχος 7


 • Επόμενη Ενότητα..
  Ακολουθείτε το τόξο για την επόμενη ενότητα
  Τεύχος 6
  Προηγούμενη Ενότητα.. Σελίδες απ' την
  Ελλ. Λογοτεχνία  Προηγούμενη σελίδα Κεντρική σελ. της Ενότητας Επόμενη σελίδα
  Ηλεκτρονικό Περιοδικό
  Λογοτεχνίας και Πολιτισμού

  'Ελα να δεις...
  ΠρώτηΣελίδα

  Λογοτεχνικά περιοδικά:

 • ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ της ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ:
  "O Logos" (Αυστραλία)
 • Μεταθέσεις
  Ανθολόγιο σύγχρονης ελληνικής ποίησης
 • Παρέμβαση
  Θέματα Λογοτεχνίας: Τετράμηνο περιοδικό λογοτεχνίας. Θεωρίας της Λογοτεχνίας και Κριτικής
  Γη Αμφίαλος: Λογοτεχνικό περιοδικό
 • Επίσης μπορείτε να βρείτε (σχεδόν όλα!!!) τα λογοτεχνικά περιοδικά στην άψογη (και ίσως η μοναδική σε σοβαρότητα λογοτεχνικής δουλειάς στο Ιντερνέτ) σελίδα του Χρήστου Ε. Δημάκη :

  "Οι ποιητές και η ποίησή τους (Ανθολόγιο)"

  Eντευκτήριον: Λογοτεχνικό και καλλιτεχνικό περιοδικό. Θεσσαλονίκη Εξώπολις: Περιοδικό Λογου και τέχνης. Αλεξανδρούπολη ΝΕΑ ΕΣΤΙΑ : Μηνιαίο περιοδικό. Αθήνα νεα πορεια : Λογοτεχνικό περιοδικό. Θεσσαλονίκη Ο παρατηρητής : Περιοδική έκδοση λόγου και τέχνης. Θεσσαλονίκη Πλανόδιον : Λογοτεχνικό περιοδικό. Αθήνα ΟΔΟΣ ΠΑΝΟΣ : Εργοτάξιο Εξαιρετικών Αισθημάτων. Αθήνα η λέξη : Ελληνική και ξένη λογοτεχνία. Αθήνα ΑΙΟΛΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ : Δίμηνο Περιοδικό της Μαχόμενης Λογοτεχνίας. Αθήνα ANATΟΛΙΚΟΣ : Περιοδική περιπλάνηση. Αθήνα 'Ιβυκος : Τρίμηνη επιθεώρηση για τον ποιητικό λόγο. Αγρίνιο Μανδραγόρας : Τετραμηνιαίο περιοδικό για την τέχνη και τη ζωή. Αθήνα νεα σκεψη : Μηνιαίο περιοδικό γραμμάτων και τέχνης. Αθήνα ΠΑΝΔΩΡΑ : Περιοδική έκδοση λογοτεχνίας. Αθήνα ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ: Φύλλα λόγου, τέχνης και πνευματικής καλλιέργειας. Αθήνα πόρφυρας : Τριμηνιαίο περιοδικό. Κέρκυρα ΥΦΟΣ : Περιοδική έκδοση για τα γράμματα και τις τέχνες. Αθήνα Ελί-τροχος : Τριμηνιαία έκδοση για τα γράμματα και τις τέχνες. Πάτρα

  Προτείνουμε να διαβάστε επίσης:

 • Πέτρος Χάρης Μια ιδιότυπη μορφή
 • Νικόλας Κάλας ή η επιστροφή του ασώτου
 • Αντώνης ΣαμαράκηςΤο Λάθος
 • Αλεξανδρούπολη Το σταυροδρόμι των λαών
 • Νεοελλήνων Συγγραφέων Ιερή υπενθύμιση
 • Χρήστος Τάγκας
 • Ντίνος Χριστιανόπουλος Θανάσης Κυριαζής
 • Γιάννης Υφαντής Θανάσης Κυριαζής
 • Μνήμη Σίμωνος Καρά
 • Δημήτρη Πικιώνη Το πνεύμα της παράδοσης
 • Μάνος Κατράκης
 • Συμαντικές στιγμές της ποίησης
 • Τις ποιεί τα της ποιήσεως;
 • Τι είναι η πατρίδα μας;
 • Φόβος ποιητή
 • Συνεύντευξη Μιχάλη Κατσαρού
 • Κ. Π. Καβάφης Οκτώ δοκίμια για την ποίηση
 • Αν. Ι. Λιβέρης Η καινούρια ποίηση

 • Hellenic Bookstores


  Λογοτεχνικά
  αποσπάσματα:
    Ρωμανός ο Μελωδός  
    ΑΠΑΝΘΙΣΜΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ
  Επιμέλεια ύλης: Γιώργος Βαλσάμης
   


  PERSEAS
  News for the Greek Nation

  και μια όμορφη σελίδα για την λογοτεχνία μας με ποιήματα των: Διονύσιος Σολωμός, Αριστοτέλης Βαλαωρίτης, Γεώργιος Βιζυηνός, Περικλής Γιαννόπουλος, 'Ιων Δραγούμης, Κωνσταντίνος Καβάφης, Ανδρέας Κάλβος, Φώτης Κόντογλου, Σπυρίδων Ματσούκας, Κωνσταντίνος Παλαμάς, Ευαγόρας Παλληκαρίδης, Σωτήριος Σκίπης, Βασίλειος Τσούπρας, Ρήγας Φεραίος.


  Αφιερώματα:

  Αντρέας Εμπειρίκος:
  1.)    100 χρόνια από την γέννησή του
  2.)    Ετος Εμπειρίκου το 2001
  3.)    Αντρέας Εμπειρίκος 2001

  Γιώργος Σεφέρης:
  1.)    Γιώργος Σεφέρης: Tριάντα χρόνια από το θάνατο του
  2.)    Γιώργος Σεφέρης - 30 χρόνια απουσίας

  Οδυσσέας Ελύτης:
  1.)    Οδυσσέας Ελύτης - ο ποιητής του Αιγαίου

  Λόρδος Βύρων:
  1.)    Λόρδος Βύρων: Mad, bad and dangerous to know


  Special Σελίδες

  A Greek Translation Vortal. A site on translation by translators for translators containing Greek, English, French and other interactive dictionaries, translation bibliographies, translation journals and electronic texts

  Ιστότοποι του Διαπολιτισμού Ηλεκτρονικό περιοδικό για τη λογοτεχνία - πεζογραφία και ποίηση. Πληροφορίες, κείμενα, κριτικές, μελέτες, συνεντεύξεις.

  Εταιρεία Συγγραφέων Επίσημος δικτυακός τόπος. Αναζήτηση σύγχρονων συγγραφέων, εργοβιογραφία, δείγματα έργων, ειδήσεις για το βιβλίο.

  Η Υπόγεια Πόλη των Πουλιών Μυθιστόρημα μυστηρίου και φαντασίας σε συνέχειες.

  Ίστρος Πεζογραφία, ποίηση, εικαστικά, μουσική. Πληροφορίες, κείμενα, εγγραφές μελών.

  Πεζογραφία Ελληνική πεζογραφία. Διηγήματα, ποίηση, χρονογραφήματα

  Welcome to Greek Poetry

  Χριστιανική Ποίηση - Christian Poetry... Χριστιανικό Portal- Βιβλική Ελλάδα, Αγία Γραφή, μουσική, mp3, midi, ποίηση, τέχνη, σκίτσο ... Ποίηση. ...

  Τι είναι ποίηση του Γ.Παυλόπουλου "Τι είναι ποίηση" του Γιώργου ... Η ποίηση είναι η αναζήτηση του ανεξήγητου Στήβενς. ...

  Kostis Kanavouras Poetry Page

  antibaro@antibaro.gr


  Λάκης Φουρουκλάς

  Ο Λάκης Φουρουκλάς γεννήθηκε το 1970 στη Ζιμπάπουε στην Αφρική από κύπριους γονείς. Έζησε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του στην Κύπρο. Από τα 16 του χρόνια ασχολείται με τη δημοσιογραφία. Συνεργάστηκε με διάφορες εφημερίδες και περιοδικά, καθώς και με ραδιοσταθμούς. Εδώ και δύο χρόνια συνεργάζεται με την εφημερίδα "Αλήθεια" στη Λευκωσία, όπου διατηρεί στήλη για το Βιβλίο. Από τις εκδόσεις Γη κυκλοφορεί μια μικρή συλλογή διηγημάτων του με τίτλο "Αιώνια αγαπημένη" και η νουβέλα "Το λάθος πάθος".

  Το Yπόγειο

  Αν νομίζετε ότι είμαι ένας ακόμη από κείνους τους τύπους, που δεν έχουν τι να κάνουν, και κάθονται και γράφουν την ιστορία της ζωής τους, έχετε δίκιο. Η δικιά μου ιστορία, είναι μια ιστορία υπογείων, υλικών και συναισθηματικών.

  ΄Ητανε τον περασμένο χειμώνα, Φλεβάρη μήνα, που ανακοίνωσα σε μια ξαδέλφη που επισκέφθηκε το υπόγειό μου, τη μακράν ηλημμένη, λίαν σοβαρήν και αμετάκλητον απόφασήν μου
  : "Το Μάρτη θα ερωτευτώ".

  Προφανώς δεν πήρε στα σοβαρά τη δήλωσή μου. Οι απ' έξω, οι κοινοί θνητοί, δεν μπορούν να κατανοήσουν τις αποφάσεις του πληθυσμού των υπογείων. Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι
  : " Ναι, κάποιος μπορεί να καθορίσει το χώρο και το χρόνο που θα ερωτευτεί ". Λέω το χώρο, γιατί ναι, τον είχα επιλέξει προ πολλού…τα Χανιά της Κρήτης.

  Πάρα τις αρχικές της αντιρρήσεις, η ξαδέλφη μου συγκατένευσε τελικά - λες και χρειαζόταν να το κάνει - στην υλοποίηση της απόφασής μου, μ' ένα ειρωνικό χαμόγελο, και μάλλον με ακράτητα γέλια όταν το ανακοίνωσε στους γνωστούς.

  Εμείς οι υπογειάνθρωποι, νιώθουμε πιο έντονα απ' τον καθένα την ανάγκη να ερωτευτούμε, να αγαπήσουμε. 'Αβυσσος η ψυχή του ανθρώπου, όπως είπε...εκείνος που το είπε.

  Η ζωή μου εκείνο το χειμώνα, κύλησε μες στη μονοτονία. Απ' το βράδυ ως το μεσημέρι, διάβασμα και γράψιμο, γράψιμο και διάβασμα, κανένα σινεμαδάκι ή καμιά επίσκεψη σε γνωστό, έτσι για να ξεφύγω λιγουλάκι, να ξεκουραστούνε και τα μάτια μου.

  ...Πάλευα με τις σελίδες, έψαχνα για κρυμμένα νοήματα, γέμιζα τετράδια με σημειώσεις, μέχρι και μεταφράσεις έκανα, κι όλ' αυτά για ένα και μοναδικό σκοπό, να καταφέρω να γράψω ένα βιβλίο.

  ...Α, όχι δε δούλευα. Είχα δουλέψει για έξη χρόνια σε διάφορες δουλειές, αποταμιεύοντας, εν αναμονή της ιστορικής εκείνης μέρας που θα "αφυπηρετούσα", με σκοπό να το ρίξω στη μελέτη και να γράψω, όπως λέγαν οι δικοί μου
  : "Την ιστορία της ζωής μου". Τελικά τα κατάφερα στα είκοσιπέντε μου χρόνια. Παράξενη ηλικία για να βγει κανείς στη σύνταξη.

  ...Φυσικό ήταν, από κει και πέρα να ξοδεύω τα λεφτά με το σταγονόμετρο, ελπίζοντας πως κάποτε θα κατάφερνα να γράψω κάτι καλό, που θα 'βρισκε το δρόμο για τα βιβλιοπωλεία. Τον πρώτο καιρό, μες στον ενθουσιασμό για τη συνταξιοδότησή μου, έγραφα πολύ, έγραφα παθιασμένα, σα να' χα πυρετό, με αποτέλεσμα την παραγωγή ενός όντος εκπληκτικού έργου ...σκουπιδιών!

  ...Σαν ανυπόμονος τύπος που είμαι έσπευσα να τα παραδώσω σ' ένα εκδότη, νιώθοντας σίγουρος ότι θα τον άκουγα να αναφωνεί με περίσσιο θαυμασμό
  : " Ω, γεννήθηκε ο νέος Γκογκόλ ". Λυπήθηκαν φαίνεται το καλάθι των αχρήστων να το γεμίσουν με τέτοια σαβούρα, και έτσι απέστειλαν πίσω το πνευματικό μου παιδί, μαζί με μια διπλωματική απάντηση για το λόγο που δεν μπορούσαν να το εκδώσουν. Εγώ στο μεταξύ, είχα αποκτήσει κάποιου είδους αυτογνωσία, έτσι παρέδωσα το πνευματικό μου παιδί στα πανφάγα απορριματοφόρα του δήμου.

  ...Πριν περάσει πολύς καιρός, άρχισα να τη βρίσκω με την ποίηση, που όπως θα ανέμενε κανείς, με οδήγησε σε χρόνο μηδέν, στη συγγραφή ούτε λίγο ούτε πολύ, εκατόν δέκα ποιημάτων, που εγκρίθηκαν αμέσως για έκδοση... από τη χωματερή 'Ανω Λιοσίων.

  ...Έπειτα απ' όλα αυτά θα περίμενε κανείς πως θα τα' βαζα κάτω, αλλά...όχι εγώ, αυτό δε θα το' κανα ποτέ. Σα συνταξιούχος δε θα έπαυα ποτέ να αγωνίζομαι για τα κεκτημένα δικαιώματά μου, όπως το δικαίωμα στ' όνειρο και την ουτοπία. ΄Ετσι εφοδιάστηκα με δεκάδες βιβλία, ξοδεύοντας μεγάλο μέρος της σύνταξής μου, με μοναδικό στόχο να μάθω να γράφω. Και ξανά για νέες απορρίψεις κινώ. ...Μέχρι τότε που άρχισα να γράφω, το πρώτο μου μεγάλο μυθιστόρημα, που δεν είδε ποτέ το φως της μέρας, πίστευα πως η συγγραφή ήταν απλή υπόθεση. " Σου έρχεται μια ιδέα, κάθεσαι και τη γράφεις, κι αυτό είναι όλο ", σκεφτόμουνα.

  ...Πολύ σύντομα θ' άλλαζα γνώμη, καθώς οι τόσες ιδέες δε θα' βρισκαν το σωστό δρόμο για το χαρτί, καθώς τίποτα απ' όλα όσα έγραφα δε θα με άφηνε ικανοποιημένο, καθώς μια λέξη θα με κρατούσε καθηλωμένο για μια ώρα, καθώς τα σχέδια για τη ροή του κειμένου θα άλλαζαν ανάλογα με την εκάστοτε ψυχολογική μου κατάσταση.

  ...Το " Δικαίωμα στ' όνειρο " άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά μες στο καταχείμωνο, κι αν όλα πήγαιναν καλά υπολόγιζα να το τελειώσω ως τον Μάρτη, οπόταν θα επέτρεπα στον εαυτό μου να ερωτευτεί. Εξ ου και η περιβόητη δήλωση. συνέχεια


  Λουλούδια παιδικής ευγνωμοσύνης και φιλίας, στη σύντροφο της ζωής του μύστη και εκφραστή της Ελυτικής ποίησης, ποιήτριας Ιουλίτας Ηλιοπούλου. Με τη συμμετοχή της, η "Αναφορά στον Ελύτη" έγινε ιερή μυσταγωγία που τελείωσε με το ανεπανάληπτο "Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ".

    Νίκος Γκάτσος
  Ο εκφραστής του ελληνικού ποιητικού υπερρεαλισμού
  Website TRIPOLI-ARCADIA
  Ενας κόμβος για τη διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς και ταυτότητας της Αρκαδίας

  Επιμέλεια σελίδων Christos Alexopoulos
   

  Ελληνική ποίηση, διηγήματα, κατάλογος ποιητών και συγγραφέων
  The poet Tsakonas Telis Greek poets poetry Greek writer
  Nikos Krontiras Greek Poetry
  Εδεσσα Λογοτεχνία-Ποίηση

      Μικρός
  Απόπλους
  Ποιήματα του
  Γιάννη Σκαρίμπα
  Ποιήματα του
  Στέλιου Α. Δουμένη
  'Αρθρα
  Μελέτες
   

  Poetry of Kartasos - Greek poet
  Skopelos
  ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΑΜΙΡΑΛΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
  Δημήτρης Φύσσας

    Νικόλας 'Aσιμος
  "Ελπίζω κάποτε ν' ακουστώ μέσα
  στο φαλημέντο του κόσμου..."


  Κάποτε θα με διαβάζεις ίσως, θ' ακούσεις τα τραγούδια μου, θα με κατανοήσεις.
  Επιμέλεια σελίδων
  Νικόλας Ρούσος
   

  Poetry page of Kostas Koutsourelis
  17 Τραγούδια για Εκείνη Θεοδ. Δ. Δαλάκογλου
  ALEXIS....ARVANITAKIS
  Πρόγραμμα Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα Στοιχεία παραγωγής

    Οι Ποιηταί: Ναπολέων Λαπαθιώτης Κωστής Παλαμάς  

  Greek Poetry :in English translation
  Poetry of Nikos Gkatsos
  Βαλβίδας Αθανάσιος
  καημός για την Ποίηση του Έκτορα Κακναβάτου

    Poetry from Ptolemaida 
  Κοινός Τόπος:
  'Εντεκα ποιητικές απόπειρες
   

  Poets by D.I. Loizos - 1977 - 1983
  Dionissis Dimakopoulos - Greek poetry.
  GEORGE VASSILIOU:
  Ποίηση: Δημήτρης Λιπέρτης O βάρδος της κυπριακής λαϊκής ψυχής

    ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ 
  Πρωτείνει
  ο Γιώργος κ. Καραβασίλης
   

  Tsiforos Unofficial Page
  Αρχαία αγορά
  ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΒΕΡΕΣΕΤΖΙΔΟΥ
  Η ποίηση του Πάμπλο Νερούντα

    Poetry's Page 
  Επιμέλεια:
  Karyatis
   

  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ
  Spirit Of Spiros A Poet from Montreal
  Καλωσήρθατε το site του συγγραφέα Νίκου Βλαντή
  Δαγαλάκη Μαρία

   
  WEB Cafe (greek) Poetry
  Του Λεωνίδα Ηρακλειώτη  

  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
  Γιώργος Μάνθος
  DIMITRIS ALEXANDROS FATOUROS
  "Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ" Φιλοσοφία

    Μάθημα Μητρηκής Γλώσσας, Στίχοι,
  η ζωή των Ελλήνων στο Λουντεσαϊντ
  Επιμέλεια:
  Dimitrios Kosmidis
   

  Έτος Ρήγα Φεραίου και Διονυσίου Σολωμού
  Καλώς ήρθατε στη σελίδα του παρατηρητή
  Ειρήνη Καμαράτου-Γιαλλούση είναι συγγραφέας πολλών παιδικών βιβλίων και μυθιστορημάτων.
  ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΚΑΝΑΣ

    Greek poetry:
  Love ...Through the Centuries
  by Anna Mavromatis  

  Μια επιστολή-καταγγελία του Βασίλη Βασιλικού, Tου BAΣIΛH K. KAΛAMAPA
  Lord George Gordon Byron
  Τάσος Π. Καραντής
  Πάνος Θεοδωρίδης

    Μελοποιημένη
  Ελληνική Ποίηση
  Γραμ. Τσαγκάνου
  Δήμητρα Κούτρα
   

  Tsaousis Nikos: Nights Poems in Greek & English.
  ΦΡΕΝΤΥ ΓΕΡΜΑΝΟΣ
  Καραπάνου Ρούλα Φωτογράφος, συγγραφέας. Πληροφορίες, βιογραφικό, έργα.
  Charalambides Home Page

    ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
  Οι ιστοσελίδες
  που είναι γεμάτες με σχολεία
   

  Πωγώνι: Δημοτικό τραγούδι και παράδοση
  Γιάννης Καλπούζος
  Καστρινός Θεόδωρος
  Ηλίας Σιμόπουλος

      ΤΑΣΟΣ Ν. ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ Φυσική Ποίηση Φωτογραφία  

  Ελληνική και Ξένη Λογοτεχνια
  Δώδεκα ποίηματα Δημήτρης Πορφύρης
  Κρασανάκης Αδαμάντιος Συγγραφέας. Πληροφορίες, βιβλία.
  Γιάννης Καρατζόγλου Αν η ποίηση των Αναγνωστάκη - Κύρου -Θασίτη σαν ποίηση του κοινωνικού πόνου εξέφρασε ...

    Ρώμος Φιλύρας
  Ο ποιητής και το έργο του
   

  Mind Games - Poetry & Photography by Dimitrios Varos (Grk)
  Αντώνης Λιβάνης Ποίηση
  Μελέτες για τους Βλάχους Τετράτομη εργασία του Κουκούδη Αστέριου. Καταγραφή της ιστορικής και κοινωνικοοικονομικής εξέλιξης των βλάχικων οικισμών.
  Τι διαβάζουν οι συγγραφείς ... Έχει γράψει 55 βιβλία με ποίηση, πεζά, δοκίμια, μελέτες και σάτιρα, που έχουν κάνει ...

    Ποιήματα και λογοτεχνικά κείμενα από όλον τον κόσμο.
  ΣΚΑΝΤΑΛΗΣ
   

  Zisopoulou Nina - Poet - Writer
  Β. Κυριακίδης
  Μιχαηλίδης Μίλτος Ποιητής. Παρουσίαση ποιημάτων.
  ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ Χ. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ

    Ν. Εγγονόπουλος
   

  Greek Australian: Stavros Messinis' Poems
  e-misSOS Ποίηση: ογδόντα ένα ποιητές και 257 δημιουργίες για σας
  Ομάδα Κ Συλλογές ποιημάτων, λογοτεχνικών κειμένων, φωτογραφιών.
  'Αρθρα και άλλα ... στη διαμάχη που είχε ο Ροΐδης με τον Άγγελο Βλάχο, το 1877, για την ποίηση και το εάν ο ...

      Ποιήματα και Ποιητές

  Arthure Rimband, Κ.Καβάφης, Georg Trakl, T.S. Eliot, e.e. cummings, Vladimir Mayakovsky, Dylan Thomas, Μιχάλης Κατσαρός, Νίκος Καρούζος, Allen Ginsberg, Κατερίνα Γώγου, & more...

   

  Ο Βιβλιοχώρος του Ε.ΚΕ.ΒΙ
  Sappho 630 BC
  Πανσέληνος Αλέξης Πεζογράφος. Βιογραφικό, αποσπάσματα από ανέκδοτα έργα, σχόλια, προτάσεις. URL: http://www.geocities.com
  Γιάννης Κοντός

    Μιχάλης Π. Κοφινάκος Ποίηση
   

  ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΥ ΠΟΠΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΗΣ
  Παρέμβαση Monthly news, reviews, LITERATURE.
  Παρασκευόπουλος Δημήτρης Ποιητής. Βιογραφικό, ανθολογία ποιημάτων, έκθεση βιβλίων
  Απαγγείλετε έργα του Γ. Καλπούζου F ... Πριοβόλου στο θέατρο Χυτήριο για "Το νερό των ονείρων" στην έκθεση "Ποίηση στο χώρο". ...

    Κώστας Καρυωτάκης
  Η ζωή και το έργο του ποιητή

  Επιμέλεια σελίδων
  Γιάννης Δ. Βογιατζής
   

  Γιάννης Υφαντής (ποιητής)
  Σάκης Αθανασιάδης - Ο συγγραφέας της Μακεδονίας
  Παστάκας Σωτήρης Ποιητής. Βιογραφικό, βιβλία, προσεχείς κυκλοφορίες.
  Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΡΙΤΙΚΗ Ν. ΜΠΑΚΟΥΝΑΚΗ ... Αλλά η συνείδηση του νεαρού Ρανίτσκι σημαδεύεται κυρίως από την ποίηση. ...

    Δεν τραγουδώ παρά γιατί μ' αγάπησες στα περασμένα χρόνια. Και σε ήλιο, σε καλοκαιριού προμάντεμα και σε βροχή, σε χιόνια, δεν τραγουδώ παρά γιατί μ' αγάπησες.
  Επιμέλεια του Λάκη Φουρουκλά
   

  Giorgio Koutsantonis - Dedicated to elytis poetry.
  Αθάνατοι - Ηρωϊκοί Στίχοι - Ποιήματα
  Ποίηση Ποιήματα από την ποιητική συλλογή του Γιάννη Αικατερίνη
  ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ... Η φυσιολατρική ποίηση του Σικελιανού, δένεται γερά με την ψυχή και τη σκέψη, όπως και ...

     Κολοτούρου Σοφία  "Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1973. Στις μέρες μου ασκώ την Ιατρική, στις νύχτες μου όμως, που είναι σαφώς καλύτερες, προτιμώ να ονειρεύομαι μικρά και μεγάλα  ταξίδια.Η ποίηση είναι το όχημά μου. Σας καλώ να ταξιδέψετε μαζί μου,στους δικούς μου κόσμους, μέσα από τα ποιήματά μου..."
   

  Poetry with pictures - By Yiannis Kiriazis.
  Ελληνίδα ποιήτρια της διασποράς Γιώτα Καράντζαλη.
  Ραπτόπουλος Βαγγέλης Συγγραφέας. Βιογραφικό, αποσπάσματα από τα βιβλία του, συνεντεύξεις, κριτικές.
  ΓΡΗΓΩΡΗΣ ΜΕΩΤΗΣ

    Οι ποιητές της Κύπρου
  Βασίλης Μιχαηλίδης ,  Π. Λιασίδης ,  Π.Κ. Κωστομάλλης , 
  Β. Χρ. Γερμασοϊτης ,  Δ. Θ. Λιπέρτης ,  Π.Ν. Κοκολής , 
  Α. Γιώρκαλλος ,  Ν. Χ. Μαυρίδης . 
   

  Κώστας Βάρναλης (1884 -1974) : ο κοινωνικός επαναστάτης
  Ελένη Μερκενίδου
  Ρασσιάς Βλάσης Ιστορικός συγγραφέας και μελετητής του αρχαίου ελληνικού κόσμου. Πληροφορίες, βιβλία
  Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ Christoff

    'Ατυπη Λέσχη Νέων Ελλήνων Λογοτεχνών
  "Οι παλιότερες γενιές αφήσανε ψυχές τα λόγια τους, κορμιά τα αισθήματά τους, αγκαλιασμένα σ' ανθρώπους που περπατούν νευρικά στο χώρο και στο χρόνο. Οι νέοι γράφουν. παράλληλα με τις ορμές της"...

  Greek literature - Ελληνική λογοτεχνία
  ΠΑΡΕΑ Μ'ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ
  Ρούσσος Τάσος Συγγραφέας, ποιητής, πεζογράφος. Βιογραφικό, παλιές και νέες εκδόσεις από τον οίκο Καστανιώτη.
  ΛΕΙΑ ΒΙΤΑΛΗ

  ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΖΙΟΥΤΗ Τα Ποιήματα

  Αργυρώ Μακρή
  Βασίλης Λαλιώτης
  metaπτώσεις: μια e-συλλογή
  Σκούταρη Ρούλα Ποιήτρια. Πληροφορίες, ποιητικές συλλογές.

    Αρχαία Αγορά - Συλλογή λογοτεχνικών κειμένων
  "ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΣΕ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΔΩ. ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ , ΣΤΟ ΤΩΡΑ Η ΑΡΧΑΙΑ ΑΓΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΔΩ. ΕΝΑΣ ΤΟΠΟΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟ. ΕΝΑΣ ΤΟΠΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ".

  ΚΑΡΟΛΟΣ ΣΕΡΙΩΤΗΣ
  Chris Kapa - Biography, information, poems, contact.
  Το Παραμύθι της Ερήμου Μυθιστόρημα. Πληροφορίες, αποσπάσματα κειμένου

    Site της Λογοτεχνικής Ομάδας του Πανεπιστημίου Κρήτης
  "Η λογοτεχνική ομάδα αποτελείται από φοιτητές του πανεπιστημίου και μέσω αυτής της σελίδας κάνει γνωστή την παρουσία της ως πολιτιστική ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης ".

  A POETIC INJUSTICE
  Μαίρη Γιωταξή
  Γιάννης Ρίτσος στις σελίδες της Μάνης

   
  Πλάτων Μαλλιάγκας : "Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1967. Στη μεγάλη μου αδελφή οφείλω την αγάπη μου για τη λογοτεχνία· στην απροσδόκητη απουσία της το ξεκίνημα. Παράλληλα ασχολούμαι και με τη ζωγραφική. Υποθέτω πως οι λέξεις, τα γράμματα, οι ζωγραφιές, φτιάχνουν γέφυρες που ενώνουν τους διεστώτες κόσμους, το ενθάδε με το επέκεινα. Το Ο Νέος που Ζούσε το Μύθο είναι το πρώτο μου βιβλίο που εκδίδεται".

  Μιχάλης Βερβελάκης
  Παύλος Παρασκευαϊδης
  Τηλέμαχος Χυτήρης] Photo Gallery

   
  η Σελίδα το "Μαγικό κουτί" της Αγγελικής Σπαθαράκη
  'Ενας όμορφος κήπος για την ελληνική και ξένη ποίηση και λογοτεχνία: Απ' τον μεγάλο μας Σεφέρη, τον Κώστα Καρυωτάκη, Baudelaire, Henry Miller. Επίσης τα δικάτης ποιήματα και τόσα άλλα -πολλά!- ενδιαφέροντα. Αξίζουν τον κόπο του επισκέπτη.

  Γαβριήλ Βαρούδης
  Φώτης Μότσης
  Μαρία Γραμματικού - Βιογραφικό ( ... ... Η ποίηση πρέπει να 'ναι μαγεία ... Διαφορετικά", όπως η ίδια επισημαίνει, "δεν είναι ποίηση". ...

   
  Αλέξανδρος Νικ. Βαρόπουλος
  'Ενας ποιητής στο διαδύκτιο
  Το κάρο
  Ο γύφτος καμουτσίκι δεν κρατεί και ράθυμα το κάρο του πηγαίνει
  κι απ' του αλόγου την ψυχή εννιά νομάτοι κρεμασμένοι...
  ψαθιά, σατύλια, λυγαριές και χάχανα πολλά-πολλά
  κιθάρες, ντέφια, κούρταλα και μάτια γιασεμιά.
  Είναι ζεστό φθινόπωρο
  και η βροχή ζυμώνει τον ίδρωτα στ' αλόγου τ' αχαμνά.
  Μέσα στης Σόνιας το κορμί κύλλησαν έξι στάλες...
  Χέρια, σταγόνες χάχανα κι ανέμελα μαλλιά...
  Κι είναι το κάρο μια φωλιά κι είναι το κάρο μια φτελιά
  και τ' άδολα γυφτόπουλα χιλιάρμενα πουλιά...

  Σοφία Τομαρά
  Λάκης Φουρουκλάς
  Ο Πολιτισμός στα Σέρρας - Γράμματα, ...

   
  "αιωρούμενο νησί"
  Είναι πολύ όμορφο να μπορεί και να στέκεσαι όρθιος και μαζί αμέσως κι' επάνω σου να βρίσκεται "αιωρούμενο -το- νησί" της Μαρίας Πισιώτη - Ιωάννου.

  Διηγηματογραφία / Πεζογραφία από την ΑΤΥΠΗ ΛΕΣΧΗ ΝΕΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ
  Κέδρος: Ελληνική Λογοτεχνία
  Γιάννης Ζαφείρης

   
  «'Ασπα Θ. Ξύδη»
  Τα λιγοστά ποιήματα (δείγματα από το κάθε της βιβλίο) που βρίσκουμε στην σελίδα της ποιήτριας 'Ασπας Θ. Ξύδη: Είναι γραμμένα με παραδοσιακό ρυθμό αλλά και ακρίβεια αρχιτεκτονική μαζί κι' απλότητα.. Δοσμένα στην πρώτη γεύση -που ολότελα προσωπική- καθοδηγεί τον αναγνώστη βήμα το βήμα στα καλντερίμια της ζωής μ' απόηχο ένα όμορφο μα φιλοσοφημένο γλυκό πικρό τραγούδι..

  Ποίηση, Λογοτεχνία
  ΕΠΙΣΤΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
  Μανώλης Ηλιάκης - Ποίηση - Φθινόπωρο

   
  Μάρω Σιδέρη
  <<Μεγάλη Εβδομάδα στην Ψυχή μου>>
  Γυναίκα!
  Γυναίκα! Πλάσμα αδύναμο με δύναμη μεγάλη.
  Γυναίκα! Πλάσμα άπιστο με πίστη δυνατή.
  Μακριά απ το Διδάσκαλο κι απόλυτα κοντά Του,
  Στο μονοπάτι του Σταυρού, στου όχλου τη βοή.

  Κρυμμένη στον Παράδεισο να μην τη δει ο Πλάστης,
  μα δίπλα στον Αγώνα Του το αίμα Του σκουπίζει.
  Δειλή στη κρίση της Εδέμ τη σωτηρία χάνει
  Μα στου σφυριού το κάλεσμα σώζεται σαν δακρύζει.

   
  Ελληνική λογοτεχνία

  σήμερα:
    
  The LAND of GODS Since October 1996
  Oakville Ontario Canada